CBDC a FED trójai falova

Inspirátor
3 min readMar 22, 2022

Nos igen, erről a jelenségről érdemes beszélnünk. Az a csupán felületes szemléletmóddal láthatatlan erő, amely igyekszik a világ egységes, talmudi ihlet alapján történő egyesítését és centralizált irányítását elérni, az első kriptodeviza a 🔗Bitcoin kürüli reputáció erejét igyekszik felhasználni.

Nem véletlen, hogy az emberek egy nagyon szűk kis szeglete 2009-ben elkezdett érdeklődni egy fórumon megjelenő jelenséggel kapcsolatban, ami aztán 1112 év alatt hihetetlen ismertségre tett szert, mint az egyik legjobb befektetési forma.

Kezdetben tehát az emberek egy kicsiny csoportja azért kezdett el fantáziát látni ebben, mert az a mögöttes technológia amit blokklánc néven emlegetünk, megcsillantotta a reményét

egy manipulációtól mentes monetáris pénzügyi rendszer alapjainak❗

A Bitcoin rohamos elterjedésének lélektani alapjai is voltak, hiszen a 2008-as gazdasági válság okozta súlyos problémát kívánta orvosolni. Fel lett ismerve ugyanis az a tény, hogy minden válság központi magja ugyanis a Földön uralkodó pénzügyi rendszer a FIAT-devizák rendszerének mesterkélt fogyatékosságához kapcsolódik. Ez a direkt kitervelt fogyatékossága, annak manipulálhatósága, mely a FED és a köré csoportosult jegybanki hálózat által diktált ösvényen halad, s mely manipuláció nemhogy enyhíteni nem tudja a válságot, hanem önönmaga idézi azt elő.

Ahogy telt az idő számtalan propaganda látott napvilágot a 🔗 Crestone Baca agytröszt féle FED-en keresztül realizált vezércsel alapján. Kiáltották már ki a kriptodevizák világát hihetetlen veszélyes pilótajátéknak is, az összes karhatalmi információ, főként jegybankokon keresztüli online tartalmak csakúgy ontották magukból a tanokat, hogy aki a kriptodevizák felé közeledik az futhat a pénze után. Természetesen maga a 🔗kripto piac meglehetősen volatilis, amennyiben egy adott kriptodevizának az értékét a FIAT-devizák értékéhez viszonyítjuk. Ez viszont meglátásom szerint egy egészségtelen speuklációs folyamat, hiszen a kriptodevizák között akadnak olyan alternatívák is, amelyek által kifejezetten egy nemesebb, felsőbbrendű célt lehetne megvalósítani, ami nem más, mint egy valóban manipulációtól mentes fizetőeszköz.

A lényeg tehát, sosem maga a kriptodeviza, hanem a blokklánc technológia, amely nem kisebb jelentőségű mint egykoron James Watt gőzképe❗

Az egypolusú világrend éllovasa, mind az az erő, amelyből a FED táplálkozik, látta, hogy a kriptodevizák pozíciója megdönthetetlen lesz a riogatás ellenére is, ezért taktikát váltott.

A jelenlegi helyzet alapján egyértelműen kimondható, hogy a FED a Bitcoin köré csoportosuló erőből kívánja a vitorlája számára a szelet kifogni.

Az alapvető probléma pedig az, hogy sajnálatos módon a FED-nek ez nem rossz taktikája, hiszen pontosan ismeri az emberi alanyok felületességét.

A legtöbb ember, amikor a pénzügyi rendszer fogalmát megközelítjük azt sem érti mi a különbség egy centralizált és egy decentralizált rendszer között. Ebből kifolyólag a számszaki nagytöbbség a kriptodevizák lényegét sem érti, ugyanakkor a hírek, esetleges reklámok azért valamilyen szinten eljutnak hozzájuk, így a Bitcoin = Cola számukra, aminek a létezéséről szinte már mindenki tud, csak éppenséggel létezésének értelmét nem értik.

S pontosan ez az a nemértés, amit a FED gátlástalanul kihasznál, s egyfajta trójai falovaként használja fel a CBDC-t, aminek egyébként már a neve is mindent elárul❗

A digitális pénz szigorú értelemben véve, nem ugyanaz mint a kriptovaluta.

De nézzük csak meg, hogy a Wikipédia is miként adja meg a digitális pénz fogalmát :

„ A digitális pénz (digitális valuta, elektronikus pénz vagy elektronikus valuta) egy megosztott adatbázisban az interneten egy adatállományban vagy értéktároló kártyán tárolt egyenleg vagy rekord. A digitális pénzek közé tartozik a kriptovaluta, a virtuális pénz, a központi banki digitális pénz és az e-Cash. ”

Ebből már jól látható, hogy a felületes szemlélődő számára a digitális pénz az, ami az elmúlt tíz esztendőben annyira felkapottá vált. Pedig a CBDC jelentése, Central Bank Digital Currency.

A CBDC ismertetése, tehát tudd, hogy egyáltalán nem decentralizált, nem más ez, mint a jelenlegi FIAT rendszer digitális képződménye, amely

Az átlag a logók között akár a Bitcoin-ra is ráismerhet, holott óriási tévedés :)
  1. Pontosan ugyanúgy manipulálható mennyiségileg, tehát az 🔗 infláció mesterkélt előidézésére alkalmas.
  2. Veszélyesebb lesz a készpénznél, hiszen egybekötve az okostelefonok SIM kártya fejlődésével, amelyek entitást betöltő szereppel bírnak, az ember akár egyénileg, akár tömeges formában általa maximálisan kontrollálható, ha nem épp úgy viselkedik, ahogyan azt a rendszer elvárja.

A CBDC az út a financiális börtönöd felé, még akkor is ha számtalan tulajdonságában kecsegtetőbb tud lenni, mint a készpénz. A FED logika a cukros bácsi effektust fogja alkalmazni a CBDC minél szélesebb körű befogadása érdekében, hiszen az emberek már 10 ezer forintért is kivásárolhatók, s a többség ennyivel már lekenyerezhető, hogy önként és dalolva mondjon le pénzügyi szabadságáról.

--

--

Inspirátor
0 Followers

Szabadúszó ✍️ blogger, digitális nomád ;) Tartalomfejlesztéseimmel inspirálok, motiválok, ösztönzök❗